Мандрівний фестиваль документального кіно

уже не вперше Полтавщина приймає мандрівний Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини – Docudays UA. Цьогоріч фільми об’єднані темою ідеокорупції, тобто явища, настільки руйнівного для суспільства, що лише масовий супротив громадян може йому належно протистояти.
Регіональні координатори й організатори фестивалю, філія Суспільної служби України й обласна організація Національної спілки письменників України, щороку обирають фільми, співзвучні часу. Цього разу одинадцятий Docudays UA у Полтаві відкрила документальна стрічка “Євромайдан. Чорновий монтаж”. Як зазначила регіональний координатор фестивалю в Полтаві та області Тетяна Білоброва, це фільм, який не лише на часі, він, занурюючи глядача у події майже минулорічної давності, звертається із багатьма актуальними суспільними питаннями. Кінострічка охоплює три місяці: від протесту до народного єднання. Це своєрідний калейдоскоп революції, що не потребує коментарів: від ейфорії перемоги до оплакування загиблих.
Загалом полтавці переглянули близько 20 найкращих стрічок сучасної документалістики, зокрема “Путінські ігри”, “Йоанна”, “Бінту”, а також короткометражки – “Содік”, “Лізо, ходи додому”, “Рілля”. Традиційно після перегляду бажаючі брали активну участь у тематичних дискусіях із правозахисниками й діячами культури про права людини. Майданчиками мандрівного кінофестивалю були аудиторії вузів та шкіл, зали бібліотек.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.