Збірна демонструє результат

Україна здобула свою десяту перемогу у Львові. У третьому турі відбору до Євро-2016 “синьо-жовті” з рахунком 1:0 здолали збірну Македонії. Футбол у Львові – це завжди традиційно заповнений стадіон, Державний гімн України на повні груди і, на жаль, порушення громадського порядку, що знову може принести дискваліфікацію стадіону…
Увесь матч уболівальники на “Арені Львів” підтримували збірну України і співали пісень, а вже ближче до 90-ї хвилини під щити, що біля воріт македонців, прилетіла велика петарда. Вибух злякав і їхнього воротаря, і резервного арбітра, який перебував поруч. У результаті гру зупинили на п`ять хвилин. Тепер мінімум на Федерацію футболу України очікує штраф і максимум – чергова дискваліфікація стадіону “Арена Львів”. Нагадаємо, що у відборі до           ЧС-2018 у Львові збірна України не гратиме саме через дискваліфікацію стадіону.
Щодо матчу, то він був неоднозначним і знову з нервовим завершенням. Українці в перші 45 хвилин мали територіальну перевагу, створювали моменти, але не забивали. Втім на перерву їм все-таки вдалося піти, відкривши рахунок. Коноплянка пробіг лівим флангом і прострілив у карний майданчик, де м`яч відскочив від Ярмоленка до Сидорчука, котрий з 10 метрів уразив кут воріт голкіпера македонців – 1:0. Початок другого тайму взагалі міг стати фатальним для збірної Македонії. У штрафній зоні збили Зозулю, і суддя вказав на 11 метрів. Втім Ярмоленко, пробиваючи пенальті, влучив у поперечку воріт. Після цього стало зрозуміло, що нервового закінчення гри не уникнути. Так і трапилося. Після зупинки матчу та петарди від уболівальників настала десятихвилинка гостей. Були кутові, підкати, небезпечні моменти, але підопічні Фоменка цього разу вистояли, і вже на шостій доданій хвилині могли забити Коноплянка з Едмаром, але не влучили по воротах.
Відтак Україна своє завдання виконала, здобувши шість очок в іграх із Македонією (1:0) та Білоруссю (2:0). Нагадаємо: раніше вона поступилася словакам – 0:1.
Тож Фоменку цього року варто ще підкорити збірну Люксембургу і готувати команду до гри зі збірною командою Іспанії уже на березень 2015 року. Поки що українська збірна демонструє результат, і це – найголовніше.

Богдан ЛЕБІДЬ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.