Щаслива пора новосіль

До багатьох родин Комсомольська прийшло радісне свято – вони стали новоселами. Із цієї нагоди у день свята Покрови Пресвятої Богородиці та Українського козацтва відбувся урочистий захід, у якому взяли участь голова обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук, Комсомольський міський голова Сергій Супрун, голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Леонід Рисухін, представники духовенства, громадськості, бізнесових кіл.
Ошатний 10-поверховий 108-квартирний будинок на вулиці Добровольського має всі шанси стати окрасою міста, адже збудований за останніми технологіями в будівництві: стіни та підлогу утеплено теплоізоляційними матеріалами, встановлено світильники, які містять датчики руху та сутінкові датчики. На першому поверсі облаштовано підйомник для інвалідів. Замовником новобудови виступив Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву. На її спорудження з Державного бюджету надійшло 3,5 мільйона гривень, з обласного – 1,8 мільйона гривень, із міського бюджету – 865  тисяч гривень. Новосели також інвестували в будівництво. Частину квартир у цьому будинку реалізовано за державними програмами пільгового молодіжного кредитування; придбання «Доступного житла»; здешевлення вартості іпотечних кредитів під 3 проценти річних. 39 сімей Комсомольська мали можливість придбати квартири за пільговими умовами. Фахівці бюджетної сфери отримали додаткову підтримку з міської казни у розмірі 20 або 25 відсотків для придбання житла в рамках програми «Доступне житло». На зазначені цілі з міського бюджету спрямовано понад 100 тисяч гривень.
– На конкретному прикладі ми бачимо, як при підтримці уряду на благо суспільства можуть плідно працювати в одній команді влада, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, інвестори, банкіри та будівельники, – наголосив у вітальній промові Віктор Бугайчук. – Незважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію в країні, держава продовжує роботу з покращення житлових умов населення. Такі події, як сьогоднішня, не тільки важливі для окремо взятого міста, а й мають величезне соціальне значення на рівні держави, бо відроджують довіру людей, вселяють оптимізм і віру в майбутнє.
Сергій Супрун у свою чергу подякував керівництву облдержадміністрації за підтримку та сприяння у розв’язанні нагальних проблем міста, представникам Фонду – за тісну та плідну співпрацю, будівельникам – за відмінний результат. Міський голова Комсомольська привітав щасливих власників нових квартир із новосіллям та побажав усім міцного здоров’я, родинного затишку, достатку, мирного неба.
Від почесних гостей пролунали щирі привітання та найкращі побажання, адресовані мешканцям будинку. Святковий настрій присутнім підтримали народний шоу-гурт «Дніпровські зорі» та муніципальний духовий оркестр.
Під час урочистостей за сумлінну працю, високі організаторські здібності, успішне введення в експлуатацію житлового будинку групі працівників ТОВ «АКБ-ЛІНК» було вручено почесні відзнаки.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.