Осіння пора урожаєм славна

За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку ОДА, станом на 13 жовтня загалом в області зібрано понад 3,1 мільйона тонн зерна. Роботи зі збирання пізніх сільськогосподарських культур продовжуються, також ведеться підготовка грунту під майбутній урожай, завершується сівба озимих культур.
Кукурудзу вже обмолочено більш як на 310 тисячах гектарів, а це понад 53 відсотки відведених площ. Намолот складає близько 1,7 мільйона тонн зерна при середній урожайності 53 центнери з гектара. Понад 75 центнерів з гектара качанистої збирають у господарствах Шишацького, Зіньківського, Гадяцького районів. Аграрії наближаються до завершення обмолоту соняшнику. Його зібрано на 94 відсотках площ, намолочено понад 650 тисяч тонн зерна. Середня урожайність складає 25 центнерів, а в господарствах Карлівського району збирають майже по 37 центнерів з гектара. Сою обмолочено на 83 відсотках відведених площ. Цукрові буряки викопано майже на половині відведених площ, а це близько 19,5 тисячі гектарів, середня урожайність – 387 центнерів. По 630 центнерів з гектара солодких коренів збирають у Великобагачанському, 550 – у Зіньківському, 511 – у Гадяцькому районах. Понад 90 відсотків викопаних цукристих вивезено з полів.
В області завершується сівба озимих зернових культур, їх посіяно на понад 250 тисячах гектарів, а це 98 відсотків до прогнозу.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.