Долаючи бар’єри

У Миргороді відбулося засідання обласного комітету забезпечення доступності інвалідів й інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур. На зібранні, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, йшлося про важливі завдання місцевих органів влади та громадськості, спрямовані на створення у містах, селищах і селах таких умов для людей з обмеженими фізичними можливостями, щоб вони мали зручний доступ до соціальних об’єктів нарівні з усіма громадянами. В ошатний, по-сучасному обладнаний районний Будинок культури були запрошені заступники голів та начальники архітектурних служб обласного підпорядкування й райдержадміністрацій, представники громадських організацій інвалідів. Вітаючи учасників засідання, міський голова Сергій Соломаха підкреслив, що публічне обговорення актуальних проблем соціального захисту інвалідів є прикладом турботи влади про те, щоб допомогти їм у непростих умовах почуватися повноцінними громадянами України. Перший заступник міського голови Сергій Павленко, заступник генерального директора ПрАТ “Миргородкурорт” Василь Кваша та головний архітектор Миргорода Інна Білик поінформували про те, як в умовах міста-курорту організовано виконання рішення міської ради та положень Генерального плану міста щодо створення безперешкодного середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення.
Зазначалося, що не в усіх селищах та селах району створені умови для зручного доступу інвалідів до об’єктів громадського призначення. Краще за інших про їхні потреби в межах своїх можливостей подбали у Великих Сорочинцях, Комишні, Хомутці. Про це говорили виконуючий обов’язки голови Миргородської райдержадміністрації Вадим Данилевський, архітектор району Віктор Завгородний, директор оздоровчого центру “Миргородський”, що в селі Олефирівка, Павло Міщенко.
У виступах представників громадських організацій людей з обмеженими фізичними можливостями йшлося і про роль візуальної та звукової інформації, наприклад, при переході вулиць інвалідами по слуху чи зору. Слушні зауваження щодо організаторської роботи місцевих органів виконавчої влади та громадськості для забезпечення доступності осіб з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів соціального та громадського призначення висловили перший заступник голови ОДА Олег Пругло, секретар обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур Антоніна Ільїна, член Національної спілки архітекторів України Віктор Чопенко, голова обласної організації інвалідів Союзу організацій інвалідів України Сергій Чумак та інші небайдужі до людських доль представники влади й громадськості. Порушені на засіданні проблеми набувають додаткової гостроти ще й тому, що через бойові дії на Донбасі кількість інвалідів, на жаль, зростає. Турбота про їхнє сучасне і майбутнє є справою державною. Учасники зібрання здійснили екскурсію на ПрАТ “Миргородкурорт”.

Леонард НІКОЛАЄНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.