Техніка для фронту

Кременчук продовжує активно допомагати бійцям, котрі боронять рідну землю на буремному Сході. Нещодавно на площі Перемоги Кременчуцький автомобільний завод влаштував виставку військової техніки, яку підприємство урочисто передало захисникам України у зону АТО. Йдеться про 23 одиниці нових перспективних моделей – останніх розробок кременчуцьких автоконструкторів. Серед них – вахтові автомобілі, багатофункціональні броньовики «Кугуари» та інші модифікації. Усю цю вкрай необхідну техніку «автокразівці» виготовили й передали підрозділам Нацгвардії та Держприкордонслужби, які, власне, й виступають головними її замовниками. Представник Нацгвардії Віктор Олійник наголосив, що його відомство вже отримало від КрАЗу майже 200 нових автомобілів різних модифікацій.
– Ваші автомобілі врятували не одне життя на війні, – наголосив він.
Заступник командувача Держприкордонслужби Віктор Кривий також запевнив заводчан, що, крім 57 автомобілів, які отримали прикордонники, вони укладатимуть із підприємством нові контракти. На жаль, оборонне відомство у цих питаннях допоки залишається бездіяльним, ніяк не здолавши власної забюрократизованості. Мабуть, тому представників Міністерства оборони на заході не було.
Втім, підприємства краю готові допомагати МОУ, наголосив голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук, перебуваючи у Кременчуці. Він розповів, що на Полтавщину нещодавно доставлено шість броньованих розвідно-дозорних машин (БРДМ), які зазнали значних ушкоджень під час бойових дій на Донбасі. Кілька підприємств області взялися безкоштовно провести їхню діагностику, виконати повний ремонт. Одне з таких підприємств – кременчуцький «Вепр». Тут буде проведено капітальний ремонт двох БРДМів.
Ще один благодійний подарунок бійцям батальйону «Айдар» передав колектив кондитерської фабрики «Салекс Абсолют» на чолі з керівником Сергієм Сніткіним. Меценати з Комсомольська та Кременчука передали захисникам Вітчизни вантажівку «МАЗ», новий пікап «Nissan», мотоцикл, а також 30 комплектів водозахисних костюмів. Такий вагомий подарунок для підрозділу приймав начальник штабу батальйону Валентин Лихоліт, якого бійці називають «Батя».
Голова ОДА Віктор Бугайчук вручив меценатам і волонтерам почесні відзнаки.
Валентин Лихоліт зазначив, що, на превеликий жаль, ситуація, з озброєнням на фронті досить складна, і якби не допомога небайдужих громадян, то українським солдатам було б дуже сутужно воювати.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.