Юність Посулля – майбутнє Вітчизни

У Лубнах з нагоди 1026-ї річниці заснування міста та 71-ї річниці визволення Полтавщини від фашистських загарбників провели традиційний Всеукраїнський турнір з футболу “Кубок “Юність Посулля”, присвячений пам’яті редактора газет “Зоря Полтавщини”, “Сільські вісті”, Героя України Івана Васильовича Сподаренка. Нині він проходить вдесяте.
Започатковані у жовтні 2004 року змагання між командами викладачів і студентськими збірними Лубенського лісотехнічного коледжу згодом розширили географію. З 2008-го змагання проходять у двох вікових групах: серед школярів Посульського краю та студентських колективів Полтавської, Черкаської, Чернігівської областей та Києва.
На десятий турнір з футболу в Лубни завітав радник Президента України з гуманітарних питань, член виконкому Національного олімпійського комітету, голова Комітету Верхової Ради з питань свободи слова та інформації, народний депутат України Микола Томенко. Звертаючись до спортсменів, він, як учасник війни в Афганістані, говорив про фізичну культуру та спорт, які є рушійною силою, в тому числі, при захисті Батьківщини. Естафету побажань лубенській громаді продовжив голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України, депутат обласної ради Олександр Удовіченко. Міський голова Лубен Олександр Грицаєнко висловив надію на те, що серед присутніх гравців є майбутні учасники збірної України, яка обов’язково, рано чи пізно, переможе у чемпіонаті світу.
За підсумками турніру перемогу здобула команда Лубенського лісотехнічного коледжу. Як розповів директор навчального закладу-чемпіона Роман Сендзюк, турнір пам’яті Героя України Івана Сподаренка сповнений спортивних пристрастей, але перш за все гуртує юнь навколо спільних бажань і прагнень – любити свій отчий дім, бути справжніми, незрадливими дітьми неньки-України.

Анастасія ЛЯШЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.