Шведська освіта для полтавців

У Полтаві відкрили перший навчальний заклад, де молодь зможе оволодіти професією веб-розробників на основі найпростішої системи створення сайтів – wordpress. Такий соціальний проект підготовлено шведською ІТ-компанією “Beetroot resourses” спільно із Обласним молодіжним центром при підтримці Шведського управління міжнародного розвитку (SIDA).
На відкритті навчального закладу були представники Шведського посольства в Україні, а також засновники ІТ-компанії – Андреас Флодстром і Гюстав Генман. “Beetroot resourses в Україні вже майже два роки. Зараз наш головний офіс – в Одесі, але ми прагнемо розвиватися й у Полтаві”, – розповів Андреас Флодстром.
На захід завітали заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Роман Чабановський. Вони наголосили, що Beetroot Academy – це один із кроків Полтавщини до євроінтеграції.
Директор навчального закладу Ерік Лільєнгрен повідомив: “На сьогодні wordpress – це найпоширеніша у світі база для створення веб-сайтів. Тож полтавці мають можливість розвиватися у перспективному напрямку інформаційних технологій”. Директор Обласного молодіжного центру Анатолій Безпалюк зазначив, що всі випускники цього навчального закладу не залишаться без роботи.
Заняття у Beetroot Academy уже тривають. Викладач Олексій Калюжний розповів, що навчальна програма насичена практичними вправами, максимально наближеними до реальних проектів. Студенти повинні опанувати англійську мову й три блоки створення веб-сайтів за допомогою системи wordpress та їхньої якісної роботи на різних мобільних пристроях.
До речі, щоб потрапити на навчання, треба пройти конкурсний відбір, зокрема виконати тестові завдання з англійської мови, інформаційних технологій, математики й логіки. Так, із 130 бажаючих було обрано лише 12. Студентка Beetroot Academy Наталія Борківець переконана, що майбутнє – за ІТ-сферою, а розробка веб-сторінок – це не лише перспективно, а й цікаво. Після успішного закінчення навчання перші випускники Beetroot Academy оволодіють професією розробник-початківець веб-сайтів (Junior WordPress).

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.