Кременчук попрощався із Олегом Бабаєвим

У  вівторок, 29 липня, у міському Палаці культури Кременчука відбулася траурна церемонія прощання з міським головою Олегом Бабаєвим. Його було підступно вбито 26 липня. Провести в останню путь та висловити щирі співчуття батькам, родині покійного прийшли тисячі кременчужан, керівники обласної ради та облдержадміністрації, народні депутати України, представники дипломатичних місій, футбольних клубів “Ворскла” та “Кремінь”, президентом яких був Олег Бабаєв, делегації з багатьох регіонів нашого краю й України. Людський потік був нескінченним. Через це церемонія прощання тривала на годину довше. Коли труну з тілом покійного несли багатотисячним живим коридором до катафалка і кременчужани скандували “Спасибі”, над площею пролетів лелека…
Президент України Петро Порошенко надіслав телеграму на адресу Кременчуцької міської ради та родини Олега Бабаєва. У ній зокрема йдеться: “Прийміть мої щирі співчуття у зв’язку з непоправною втратою – смертю Олега Мейдановича. У пам’яті всіх, хто знав і працював із Олегом Мейдановичем, він залишиться професіоналом, людиною, яка вірно служила своєму місту та Українській державі. У ці трагічні дні у глибокій скорботі схиляю голову і сумую разом із вами. Пам’ять про Олега Мейдановича назавжди залишиться в наших серцях”. Також на адресу Кременчуцької міської ради та родини Олега Бабаєва надійшла телеграма від Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова. “З глибоким сумом сприйняв звістку про трагічну смерть на 49-му році життя відомого українського політика, міського голови Кременчука, народного депутата України шостого скликання Олега Мейдановича Бабаєва. Всім серцем поділяю біль непоправної втрати. Світлий образ Олега Мейдановича – високопорядної людини, мудрого господарника, блискучого організатора, люблячого батька і справжнього громадянина, який самовіддано служив Вітчизні, її розбудові на засадах верховенства права, назавжди збережеться у серцях усіх, хто знав і любив його”, – йдеться у телеграмі.
***
Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, убивство Олега Бабаєва перекваліфіковано із навмисного на замовне. Досудове розслідування ведуть Кременчуцький міський відділ міліції і головне слідче управління УМВС України у Полтавській області, проводиться опитування свідків, призначено відповідні експертизи. Наразі розглядаються кілька версій убивства.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.