Перший гол у першому матчі

В  Україні стартував новий чемпіонат серед команд першої ліги. Полтавщину цього разу представляють одразу два клуби – “Полтава”, який нещодавно презентував свою нову тренувальну базу європейського рівня і заявив про будівництво нового сучасного стадіону, а також тріумфатор і переможець минулого розіграшу в другій лізі – амбітний “Гірник-Спорт” із Комсомольська.
Зустріч почалася за спекотної погоди у середньому темпі. Команди створили кілька гострих моментів, але рахунок не відкрили. Найреальніша нагода для цього була у півзахисника “Полтави” Турчанова, але на 21-й хвилині він не реалізував пенальті за фол у штрафному майданчику проти Насібуліна, гостей виручив воротар. Після цього команди мали ще нагоди, щоб змінити рахунок, але перший тайм закінчився без- результатно.
У другій половині на 63-й хвилині гості розіграли хорошу комбінацію, яку влучним ударом завершив Андрієвський. Так “Гірник-Спорт” забив свій перший м’яч у першій лізі.
Закінчення принципового поєдинку виявилося занадто нервовим із травмонебезпечним. В одній із атак з воротарем комсомольчан зіткнувся центральний захисник господарів Парамонов. Суперники “зійшлися” головами й опинилися на газоні у нокдауні. Парамонову першу допомогу надали футболісти “Гірника”, а згодом долучилися лікарі й навіть тренер. Гравця з черепно-мозковою травмою забрала “швидка”. Згодом замінили Алексанова і теж відправили до лікарні. Між цими епізодами новобранець господарів Гірський змушений був фолом останньої надії зупиняти вихід Королькова сам на сам із Кучинським. Як наслідок – вилучення, і полтавці залишились у меншості. А перед фінальним свистком за надто емоційні репліки на адресу арбітра лаву запасних гостей залишив і їхній тренер Жабченко.
Рахунок на табло так і не змінився. У підсумку – перемога комсомольчан. До речі, ФК “Гірник-Спорт” не програє вже протягом 19-ти офіційних матчів.
На післяматчевій прес-конференції асистент наставника “Полтави” Ігор Лучкевич визнав, що далася взнаки відсутність в атаці дискваліфікованого Фомича, роль якого у звітному поєдинку виконував Соломка, але його дії особливою гостротою не вирізнялися. А ось Ігор Жабченко звернув увагу на те, що його вихованці дещо перехвилювалися і показали не найкращу гру.
Кольори ФК “Полтава” захищали: Кучинський, Зозуля, Бутенін, Парамонов (Коваленко, 69), Гірський, Лісовий (Боровець, 55), Турчанов, Зеленевич, Шевчук (Манджгаладзе, 81), Насібулін, Соломка (Семчук, 86).
За “Гірник-Спорт” грали: Ситников, Чеботаєв, Нелін, Костюченко, Алексанов (Шульц, 79), Лозовий (Дячук, 88), Новиков, Корольков, Александров (Андрієвський, 26), Герасимець, Кірієнко.
Матчі 2-го туру за участю наших земляків відбудуться у суботу, 2 серпня. Зустрічаються “Зірка” (Кіровоград) – ФК “Полтава”, “Нафтовик-Укрнафта” (Охтирка) – “Гірник-Спорт” (Комсомольськ).

Олександр ТЕРЕЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.