Грецька діаспора засуджує дії російських агресорів

Триває реалізація інформаційно-просвітницького проекту “Єдина країна”, започаткованого департаментом інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. В ОКІА “Новини Полтавщини” із журналістами спілкувалася голова обласної громадської організації “Грецька діаспора” Світлана Ємець.
Вона розповіла, що очолюваний нею осередок входить до Федерації грецького товариства України. Як зазначила Світлана Ємець, основними напрямками роботи є популяризація мови, культури, традицій, звичаїв, обрядів та мистецьких цінностей етнічних греків України. Щорічно діаспора бере активну участь у масових заходах, зокрема у фестивалі національних культур “Ми – кожен в світі неповторний!” та акціях, приурочених до Дня Європи у Полтаві.
Світлана Ємець запевнила, що грецька діаспора виступає за мир та суверенітет нашої держави, соборність України, засуджує дії російських агресорів. Нині представники цієї громади посильно допомагають переселенцям із буремного сходу, учасникам АТО. “Можливо, наша підтримка не така вже й помітна, але кожен намагається чимось допомогти, адже всі ми – діти єдиної матері – України”, – наголосила Світлана Ємець.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.