Від Шевченка до Гоголя

Полтавський громадський Шевченківський комітет, який нещодавно очолила заслужений працівник культури України Валентина Шемчук,  зініціював символічну й вельми цікаву акцію. Двоє активістів Шевченківського комітету – бандурист Віталій Мороз із Лубен та скрипаль Антон Нестеренко з Полтави – вирушили в похід із обласного центру до села Гоголеве Шишацького району – батьківщини видатного письменника Миколи Гоголя. Вони розпочали свій шлях від пам’ятника Тарасові Шевченку в Полтаві й пройшли 65 кілометрів. На в’їзді до Гоголевого Антона та Віталія зустріли учасники акцї, які прибули автобусом. Тож на малу батьківщину Миколи Васильовича увійшли разом, розгорнувши 23-метровий Державний Прапор України. Його зшила полтавка Юлія Ковалевич до 23-річчя незалежності нашої держави.
Учасників акції зустрічали працівники гоголівського музею-заповідника, які провели екскурсію та влаштували костюмоване дійство. Згодом присутні також мали можливість поспілкуватися із героями творів Миколи Васильовича. Після повернення до Полтави активісти на згадку про похід до Гоголевого вишили бісером рушник.
Акція “Від Шевченка до Гоголя і від Гоголя до Шевченка” була задумана колишнім головою Полтавського громадського комітету світлої пам’яті Володимиром Степанюком.

Наталія БЛИЗНЮЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.