Пора великої роботи

Жнива в Оржицькому районі у розпалі. Не стихає гул потужної техніки на полях СТОВ «АФ «Оржицька». Тут кожна хвилина на рахунку. Адже погода вередує: раптові, хоч і короткочасні дощі час від часу заважають збору урожаю.
Хліб легким не буває. Але те, що попри всі економічні негаразди та нестабільність у державі це сільгосппідприємство зуміло не лише реформуватися в умовах ринкової економіки, а й успішно розвиватися, залишаючись прибутковим нині, – незаперечний факт. До того ж і шляхів прибутковості тут не шукають найлегших. Як і в минулі часи, господарство багатогалузеве, населення трьох сіл зайняте на понад 400 робочих місцях, при цьому трудяться люди протягом усього року.
Разом з директором господарства Валентином Несеном на поле поїхали не відразу, бо, крім збору ранніх зернових, йде активна реконструкція молочнотоварної ферми в селі Золотухи, адже у планах – збільшення стада ВРХ на 100 голів. Отож господар мав пересвідчитися, що все гаразд, що працівникам нічого не потрібно.
На фермі в Золотухах, окрім 9 діючих корпусів, є ще й ряд занедбаних сараїв. Сьогодні тут розпочато капітальний ремонт приміщення, заплановано заміну вікон на енергозберігаючі металопластикові пакети, відновлюється водогін. Дорогою заглянули на ще один об’єкт – сарай, де також відбувається реконструкція. Тут же й переконалися, що в агрофірмі жнива у розпалі: на сонці виблискує солома, яку найнята бригада складає в акуратні стоги.
Нині СТОВ «АФ «Оржицька» завершило збір ячменю, під яким було 200 гектарів. Зібрано більше тисячі тонн зерна, урожайність очікувано висока: близько 60 центнерів з гектара. До слова, у сільгосппідприємстві підготовлено й склади для товарного та насіннєвого зерна, планують запустити ще одне приміщення, яке реконструюється. Загалом же на току – порядок, не в кожного господаря у дворі так чисто, як тут.
Ще одну новинку побачили в агрофірмі: на полі розіслано брезент, на який час від часу заїжджає то один, то інший комбайн. Виявляється, так перевіряють, чи ніде не висипається зібране зерно. У разі появи якихось огріхів їх негайно ліквідовують. Дійсно, тут вболівають за кожну зернину.
Директор агроформування Валентин Несен гідно успадкував трудову естафету свого батька світлої пам’яті Володимира Григоровича. Для Валентина Володимировича справа честі – зберегти й примножити зроблене батьком. І секрет успіху не тільки в пошані й любові нинішнього директора до батьківської справи, а й у повазі до людини праці, гордість керівника за кожного, хто вкладає свій труд у розвиток господарства.
Жнива – час великої праці й великої втоми, бо робочий день ненормований, а відповідальність кожного – колосальна. Та у СТОВ «АФ «Оржицька» розуміють: орендуючи землю, необхідно робити все для того, щоб виростити й зібрати врожай та забезпечити пайовиків виплатами за оренду, а працівників – заробітною платою, дати перспективу розвитку села. Тут зроблено все для того, щоб мати високі показники. Є й розуміння того, що, працюючи сьогодні, люди дбають про майбутнє, про завтрашній день не лише господарства, села чи району, а й усієї держави.

Керівник СТОВ “АФ “Оржицька” Валентин Несен.

Олена СИДОРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.