У Полтаві, на Південному вокзалі…

Люди, які покидають домівки через бойові дії у Луганській та Донецькій областях, можуть отримати будь-які консультації, а також психологічну допомогу на Південному вокзалі Полтави. Про це під час прес-конференції повідомив Роман Кириленко, начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області. У мобільному пункті допомоги мешканцям східних регіонів України, а також кримчанам, фахівці надають консультації щодо широкого спектра соціальних питань – пошуку житла, соціальних допомог тощо. А також у пункті працюють психологи, бо багатьом людям, які були вимушені залишити свої домівки і рятуються від терористів, потрібна саме психологічна допомога, наголосив Роман Кириленко. Крім того, він повідомив, що за рішенням уряду створено єдиний Всеукраїнський реєстр тимчасового житла для мешканців Луганщини, Донеччини та Криму, які змушені переселятися в інші регіони.
Також діє Міжвідомчий координаційний штаб з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. У кожній області, в тому числі й на Полтавщині, створені регіональні штаби. Тож, окрім цілодобової “гарячої лінії” обласного контактного центру, який продовжує надавати консультації за номером 0-800-502-230, громадяни, які виїжджатимуть із зони АТО, можуть звертатися за допомогою до  Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) за номерами 101 або 112.
Оскільки вимушені переселенці скаржилися на те, що у них немає коштів навіть на дзвінки з мобільного на стаціонарні телефони різноманітних соціальних служб, нині усі дзвінки на номери 101 або 112 будуть автоматично безкоштовно переадресовуватися для надання консультацій чи вирішення конкретної проблеми переселенця.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.