“Можливо, буде ще одна операція…”

Три міліціонери, яких поранили терористи 3 червня в Донецькій області під час проведення АТО, – співробітники Миргородського міськрайвідділу УМВС України в Полтавській області. Президент України Петро Порошенко нагородив правоохоронців медалями “Захиснику Вітчизни”. Руслан Турбаба та Валерій Коваленко після лікування вже вдома, проходять курс реабілітації. А Олег Лоза, який отримав найтяжче поранення – дві кулі прошили руку і ногу, ще перебуває в Києві на лікуванні.
“Рани вже затягнулися, але чутливість ноги, її рухливість, не відновилися. Їхатиму в інститут нейрохірургії на консультацію, можливо, буде ще одна операція. Це вже четверта”, – розповів Олег Лоза.
Миргородські міліціонери дислокувалися в Ізюмі Харківської області, куди їх направили охороняти громадський порядок. “Наше завдання – не допустити вивіз із Донецької області зброї, вибухівки, проникнення терористів. Поранення отримали, коли супроводжували колону для зачистки Слов’янська. Рано-вранці, годині о шостій, на вузькому повороті на нас напали терористи. Були поранені. Ми не змогли вести бій, довелося відступати. Водій нашого автомобіля отримав тяжке поранення…” – поділився подробицями міліціонер.
Поранених вивозили із небезпечної зони на БТР, потім – автомобілем до найближчого блокпоста, де надали першу медичну допомогу. А вже вертольотом колег Олега Лози доправили до Харкова, а його – у Київ.
Допомогу на лікування пораненому бойовому побратимові надають лише колеги та знайомі. Тільки на ліки витрачено вже близько п’яти тисяч гривень. Наступна операція та реабілітація, яка займе мінімум півроку, також потребуватиме значних коштів. Тому небайдужі люди можуть надати постраждалому фінансову допомогу, перерахувавши кошти на картку “ПриватБанку”: 6762 4663 0126 6811 (Лоза Олег Миколайович).

Ілона ЧОРНОГОР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.