Господарі блакитних нив

День рибалки – це свято всіх, хто пов’язав своє життя з нелегкою і почесною працею на неосяжних водних просторах, яка потребує неабиякої витримки, далекоглядності, принциповості, надзвичайного професіоналізму і безмежної любові до природи. Незважаючи на нинішні труднощі та проблеми, працівники галузі намагаються сумлінно виконувати відповідальне завдання – забезпечення потреб населення в цінній харчовій продукції. У свою чергу працівники рибоохорони виконують завдання зі збереження і раціонального використання рибних ресурсів, дбають про те, щоб риба не переводилась у наших водоймах.
Колектив Сулинського басейнового відділу охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства налічує всього 24 працівники. З них 10 чоловік проводять безпосередньо рибоохоронну роботу. В зону контролю відділу входить Кременчуцьке водосховище з площею близько 70 тисяч гектарів, що вимагає значних зусиль по проведенню рибоохоронної роботи. Лише за перше півріччя 2014 року Сулинськрибоохороною викрито 1438 порушень чинного законодавства в галузі рибальства. Накладено штрафів на суму 122538 гривень. До кримінальної відповідальності притягнуто 24 особи. Вилучено понад 9,5 тонни риби, 1315 заборонених знарядь лову.
Промисловий вилов риби в межах адміністративних кордонів здійснюють 9 користувачів водних біоресурсів, у підрозділах яких працюють 200 професійних рибалок. Ними щорічно виловлюється тільки в межах Полтавської області 600–700 тонн цінних видів риб.
Користуючись нагодою, колектив Сулинськрибоохорони щиро вітає працівників блакитної ниви, рибалок-аматорів зі святом і зичить здоров’я та добробуту, щедрих уловів та приємного спілкування з природою.

Юрій АНТОНЕНКО
Начальник Сулинського басейнового відділу охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.