П’ять мільйонів – на потреби військовослужбовців

Прийнята обласною радою Регіональна програма “Територіальна оборона” на 2014 рік створена для підтримки й оперативної допомоги підрозділам територіальної оборони Полтавщини. Зміст документа презентував на прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктор Стеблянко.
Метою програми є забезпечення військовослужбовців області засобами захисту, спорядженням для підтримки боєготовності підрозділів територіальної оборони й ефективного виконання ними завдань щодо оборони державного суверенітету і незалежності України. Виконавцем положень документа визначено Полтавський обласний військкомат, який згідно з прийнятими змінами до діючого законодавства може проводити закупівлі необхідного майна й обладнання за спрощеною процедурою.
У документі зафіксовано, що загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, становить понад 22 мільйони гривень, 5 мільйонів виділять із обласного бюджету, також передбачені надходження з державної казни й отримання спонсорських коштів. Великі підприємства Полтавщини вже долучилися до цієї ініціативи, надавши близько 2 мільйонів гривень.
– Таку програму ми розробили вперше, щоб допомогти державі оперативно забезпечувати потреби військовослужбовців. Під час обговорення в комісіях постанова зазнала лише однієї зміни: розмір суми, запропонованої на підтримку армії, збільшили з 3 до 5 мільйонів гривень, що є вагомим внеском для місцевого бюджету, – розповів Віктор Стеблянко. – Ми вже витратили 97 тисяч гривень на потреби армійців: білизну, простирадла, засоби гігієни. Надалі забезпечуватимемо наших військовослужбовців необхідними речами. Частину коштів використаємо для лікування поранених.
За словами Віктора Стеблянка, Полтавщина – одна з найактивніших областей у сфері підтримки захисників Вітчизни у нинішній складний час.

Анна ВАСЕЦЬКА

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.