“Металіст” – “Ворскла” – 1:0

Цей матч відбувся у Києві. Перед його початком у “Ворскли” ще були теоретичні шанси у разі перемоги здобути путівку до Ліги Європи. Харків’яни ж прагнули посісти друге місце і потрапити до Ліги чемпіонів. Підопічні Василя Сачка зі стартовим свистком судді одразу “полетіли” на ворота Шуста і вже на 2-й хвилині заробили пенальті. Прорив Громова з порушенням правил перервав голкіпер номінальних господарів поєдинку. Втім Дедечко не використав цієї можливості. Воротар “Металіста” парирував м’яч. Через кілька хвилин за цю недбалість полтавців покарали. Шав’єр відкрив рахунок після подачі з правого флангу. “Металіст” продовжував атакувати. Здавалося, що невдовзі харків’яни заб’ють другий м’яч. Наприкінці тайму, щоправда, була нагода відзначитися й у “зелено-білих”. Після удару зі штрафного Громов влучив у стійку воріт, а Романчук добити не встиг.
У заключній 45-хвилинці “Металіст” віддав ініціативу “Ворсклі”. Наші земляки більше володіли м’ячем, били по воротах і контролювали хід поєдинку. Але хоча б зрівняти рахунок їм так і не вдалося. У підсумку – мінімальна поразка, і участь “Ворскли” в єврокубках відкладається.
На післяматчевій прес-конференції Василь Сачко зазначив, що харків’яни не переграли його команду, але у полтавців не вистачило майстерності, щоб забити бодай один м’яч.
У звітній грі за наших земляків грали: Богуш, Романчук (Маркоскі, 46), Ткачук, Даллку, Сапай, Чеснаков, Дедечко (Кривошеєнко, 80), Турсунов, Громов, Пердута, Бараннік.
Результати інших матчів 30-го туру: “Таврія” – “Іллічівець” – 0:3, “Шахтар” – “Волинь” – 2:0, “Чорноморець” – “Карпати” – 0:0, “Динамо” – “Зоря” – 3:1, “Дніпро” – “Металург” Д – 3:1. Матч “Севастополь” – “Говерла” не відбувся.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.