Дитячий “Кобзарик”

Нещодавно у столичному музеї Тараса Шевченка відбулася унікальна виставка, на якій були представлені образотворчі роботи вихованців Кременчуцької мистецької школи “Око”, якою керує знана художниця, доктор філософії Оксана Бойко. Роботи юних виконані тушшю за допомогою пера і є ілюстраціями до тексту поезій Кобзаря. Таким чином діти створили ілюстровану міні-збірку віршів Тараса Шевченка, втіливши її і в альбомі дитячих робіт “Кобзарик. Тече вода в синє море…”
– На створення такого альбому надихнули революційні події в Україні, коли люди стали свідомо боротися за власну гідність і кожне слово “Кобзаря” відповідало сьогоденню, – говорить Оксана Бойко. – Тим більше, що нещодавно ми відзначили 200-річчя Кобзаря.
Юні кременчужани презентували виставку киянам разом із дорослим аматорським колективом народної творчості “Райське дерево”, перетворивши захід у високопатріотичне дійство. Звичайно, велика заслуга у цьому належить саме Оксані Бойко, яка два роки тому повернулася до рідного міста з-за кордону, де вона мешкала майже десятиліття. У цей час її роботи демонстрували у багатьох виставкових залах світу. Художниця також розробила педагогічну концепцію новітньої мистецької освіти, яка була темою її докторської студії в Українському вільному університеті, що знаходиться в німецькому Мюнхені. “Викладач має сам бути майстром. Якщо він не випромінюватиме енергії, то не запалить дітей”, – постійно наголошує мисткиня і педагог. Тож поруч із роботами учнів у музеї Тараса Шевченка були виставлені й дві роботи Оксани Бойко.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.