Артисти неможливого не просять, але хочуть бути почутими

Про свої здобутки і проблеми вирішили розповісти представникам нової влади на загальних зборах колективу працівники комунального підприємства культури і мистецтва “Полтавська обласна філармонія”. Вони зібралися в коридорі закладу, який легко перетворюється на простору залу, коли в ньому просто виставляються рядами стільці. Більше їм зібратися ніде! Але справа ще й у тому, що хотіли продемонструвати: якщо в цьому коридорі зробити ремонт, тут можна було б проводити філармонійні заходи. Усі розуміють, що довго ще доведеться чекати відремонтованої зали і загалом ремонту всього приміщення філармонії. Загартовані уже п’ятирічними поневіряннями після пожежі у їхньому закладі артисти не просять неможливого, але благають їх почути у двох найважливіших на сьогодні проханнях: не змінювати на посаді нинішнього керівника колективу Олега Тищика, адже якраз закінчився термін його трудового контракту і він став виконуючим обов’язки директора, і допомогти відремонтувати коридор. На ремонт не просять коштів: може, спонсорів, може, робочих рук, які допоможуть артистам, що готові й самі засукати рукави і починати діяти.
Усі ці звернення адресувалися запрошеним на збори заступнику голови – керівнику апарату облдержадміністрації Роману Чабановському та заступнику голови обласної ради Володимирові Микійчуку. Про свою роботу, про здобутки колективу й наболілі проблеми розповів Олег Тищик. Його виступ доповнили колеги – заслужені працівники культури України, художні керівники провідних творчих колективів філармонії Микола Жорновий, Федір Кривенко, співробітниця господарчого відділу Лілія Колісниченко, начальник концертного відділу Лариса Тріфонова та інші. Вони наголошували, що філармонійні колективи працюють попри всі труднощі (а йдеться не лише про відсутність власного стаціонарного сценічного майданчика для роботи, а й про низьку заробітну плату, неможливість одержати житло), вони виховують на кращих народних традиціях молоде покоління і є незамінними у спілкуванні із давніми своїми шанувальниками і в Полтаві, й у найвіддаленіших селах області. Керувати таким колективом може лише людина з музичною освітою, яка знає тонкощі і творчої роботи, і потреб колективу. Саме таким є нинішній керівник філармонії.
Роман Чабановський і Володимир Микійчук не обіцяли найближчим часом фінансової підтримки і відновлення ремонтних робіт через труднощі нинішнього дня в житті країни, але оглянули заклад, ознайомилися із ситуацією в колективі й запевнили, що розуміють усі проблеми, сподіваючись на те, що невдовзі дійде черга до їх вирішення.

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.