Домашні напої до святкового столу

Далеко не в кожній родині наважуються власноруч робити вино. Процес усе-таки складний, та й не обійтися без спеціальних ємностей і пристосувань. Утім є рецепти інших напоїв, які, по-перше, приготувати легко, а по-друге, за натуральністю й вишуканим смаком вони перевершать будь-яку пропозицію з полиць магазинів.
Шампанське з цвіту бузини
2 великих суцвіття бузини, 680 грамів цукру, 1 великий лимон, 2 столові ложки білого винного оцту, 4,8 літра води.
На дрібній тертушці труть цедру лимона, а сік вичавлюють. Додають квіти бузини, цукор і оцет. Воду вливають, помішуючи, щоб цукор розчинився. Накривають і настоюють протягом доби. Проціджують рідину в товстостінні пляшки, щільно закупорюють і витримують протягом двох тижнів. За цей час напій стане газованим.
Лікер із черешень
1 кілограм червоної черешні, 1 кілограм цукру, 1,5 літра горілки.
Черешні промивають, видаляють плодоніжки й подрібнюють, не відділяючи від кісточок. Висипають у пляшку з широкою шийкою, засипають цукром і добре перемішують. У такому вигляді масу витримують на сонці протягом 10 днів. Раз на день її обов’язково необхідно струшувати. Потім масу пропускають через прес, рідину фільтрують і змішують з горілкою. Отриманий лікер розливають у пляшки.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.