Чемпіонат із драгонботу

Традиційний чемпіонат України з веслування на човнах “Дракон” та турнір на Кубок пам’яті майстра спорту міжнародного класу, учасника Олімпійських ігор Олександра Литвиненка відбувся у Комсомольську. Змагання проходили у мальовничій затоці Дніпра Барбара. У параді-відкритті видовищних спортивних змагань взяли участь майже 500 веслувальників, які представляли 13 команд із 11 областей України. Їх привітали міський голова Сергій Супрун, керівники ряду спортивних організацій. На церемонії урочистого відкриття чемпіонату також були присутні рідні комсомольчанина – мати, брат і син – Олександра Литвиненка.
Протягом змагань на прибережній зоні затоки Барбара перебувало безліч шанувальників драгонботу, які спостерігали за боротьбою веслувальників – захоплюючим святковим дійством. Цей вид спорту не вимагає спеціальних навичок і вікових обмежень. Драгонбот – це каное завдовжки 12,5 метра, яке має “голову” та “хвіст” дракона і розраховане на 20 веслувальників, одного барабанщика та одного стернового. У чемпіонаті брали участь команди-професіонали й аматори.
Найцікавішим є те, що майже в усіх видах змагань комсомольська команда “Драгонком” виборола другі місця. А в змішаному класі на дистанції 200 метрів їй вдалося здобути перемогу. Досить сильною й злагодженою показали себе команди “Західний вітер” із Волинської та “Динамо” із Дніпропетровської областей. Кубки та медалі переможцям вручав президент Федерації України з веслування на човнах “Дракон” Валерій Моргун. На церемонії нагородження переможців чемпіонату Федерація також відзначила минулорічних чемпіонів світу.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.