Пісня і політ

Наших пернатих друзів зустрічаємо всюди: у парках, скверах, садах, лісах, на полях, біля водойм, у містах і селах. Ліси та садки повняться різноголосими птахами, які, повернувшись із теплих країв, вітають прихід весни. 1 квітня у рамках програми ЮНЕСКО “Людина і біосфера” щорічно відзначається Міжнародний день птахів. Саме того дня у 1906 році було підписано Міжнародну конвенцію з охорони птахів.
Птахи – справжні помічники і друзі людини. Знищуючи шкідників сільського і лісового господарства, вони зберігають врожаї садів, полів, городів. Людство, у свою чергу, не завжди бережно ставиться до пташиного різноманіття. Господарська діяльність завдає їм чималої шкоди. Внаслідок цього, на жаль, вже зникло понад 160 видів і підвидів пернатих.
Юні екологи Красногорівської ЗОШ Великобагачанського району прагнуть, щоб їхній рідний край був привітним для птаства. Ще восени вони виготовляли годівнички, а взимку розвішували їх у шкільному саду і підгодовували горобчиків, синичок, горличок. На уроках трудового навчання та заняттях технічного гуртка учні школи під керівництвом учителя Володимира Бірука виготовили 15 шпаківень і розвісили їх у шкільному саду. Шестикласники Сергій Сухомлин, Роман Скиба, Віталій Фененко, Станіслав Прийма, Юрій Олефір, Василь Фединишин із особливою старанністю майстрували будиночки для пернатих. Школярі продовжують розпочату роботу, бо знають, що птахи летять туди, де їх чекають і люблять. У свою чергу вони збережуть шкільний сад від шкідників.
Учитель трудового навчання Володимир Бірук із юними екологами.

Вікторія БУЛГАКОВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.