У пам’яті, в душі, на полотні…

У Полтавській гімназії №32 вчителі української мови та літератури шкіл обласного центру мали можливість не тільки обговорити проблеми й перспективи педагогічної майстерності вчителів-словесників, а й ознайомитись із незвичайним творчим починанням гуртка “Українські вечорниці”, що діє при міській бібліотеці-філії №7. Завідувачка закладу Людмила Заливча продемонструвала загалу своєрідну карту на полотні “Українські дороги Тараса Шевченка”. Гуртківці вишивають її бісером.
Мистецтво це надзвичайно копітке, потребує багато часу й особливої старанності. Утім очікуваний результат вартий зусиль, адже створені за допомогою бісера зображення вирізняються особливою витонченістю й красою. За задумом рукодільниць-ентузіасток на готовій карті мають бути вишиті назви всіх українських населених пунктів, у яких побував Великий Кобзар. Багато серед них і полтавських.
Поки що гуртківцям вдалося виконати лише частину роботи – вони вишили назву карти, її географічні контури, а також позначили перший шевченківський населений пункт. Це Мар’янське Великобагачанського району.
У рамках семінару “Шкільне методичне об’єднання – творча педагогічна майстерня вчителів-словесників” Людмила Заливча організувала також зустріч вчителів і гімназистів із полтавським автором Іваном Нечитайлом. Він розповів про історію створення своєї поеми “Мар’янська осінь Тараса”.

Наталія ЖОВНІР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.