Об’єдналися заради захисту правопорядку

Напружена ситуація в Україні спонукала правоохоронців до більш тісної взаємодії з громадськими формуваннями. Зокрема у Кременчуці до охорони правопорядку в місті долучилися активісти Майдану, створивши загони “Самооборони”. Якщо раніше питаннями громадського порядку займалося усього 90 правоохоронців, то нині число патрулюючих зросло до 200 осіб. Днями у місті відбулася спільна нарада силовиків і “Самооборони”. Як повідомили в міському управлінні МВС, попри психологічний стрес, втому та посилений варіант служби загальний моральний стан співробітників міліції залишається стабільним і бойовим. Міліціонери на постах та в автопатрулях мають відповідну амуніцію й спецзасоби.
Щодо “Самооборони”, то нею опікується сотник Андрій Касаткін. До загону вже записалося більше 400 бажаючих, щодня на вуличні чергування разом із міліцією виходять 30–60 добровольців. Правоохоронці позитивно оцінюють таку співпрацю з громадськістю, адже завдяки цьому їм значно легше викривати замаскованих під майданівців хуліганів, які, користуючись ситуацією, чинять правопорушення.
Про повну готовність до виконання поставлених завдань заявив і командир частини внутрішніх військ, яка дислокується у Кременчуці. На його думку, така одностайність у лавах силових структур, місцевої влади та громади дозволить якомога швидше відновити довіру громадян і повернутися до звичного життя у правовому полі.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.