Зустріч із професією

Таку назву має профорієнтаційний урок-презентація для учнівської молоді, який провели фахівці Гребінківського центру зайнятості. На ньому зібралися старшокласники, батьки, вчителі, представники різних професій, зокрема лікар, психолог, залізничник.
Учні четвертої школи представили своє дослідження ринку праці району – склали карту професій і визначили десять найбільш розповсюджених і затребуваних спеціальностей. Школярі розповіли про професії своїх батьків, зробили мультимедійні презентації.
Про свою нелегку, але цікаву роботу, її переваги, проблемні моменти й те, чому свого часу обрали саме такий фах, розповіли й гості заходу. Присутні побачили також фільм, присвячений професії залізничника.
Цікавою частиною профорієнтаційного уроку став конкурс творів на тему «Яким буде мій перший робочий день?» Учні проявили фантазію, знання сучасних особливостей пошуку роботи і законодавства про працю.
Подібні зустрічі допомагають молоді визначитися з вибором майбутньої професії та розширити уявлення про обрану сферу діяльності, адже це – дуже відповідальний крок у житті кожного випускника.

Сергій ШЕВЧЕНКО
Провідний спеціаліст відділу
Гребінківського районного
центру зайнятості

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.