Весняне різнобарв’я керамічного мистецтва

У Галереї мистецтв імені М.Ярошенка проходить виставка декоративного мистецтва “Весняне різнобарв’я”, присвячена 200-річчю Тараса Шевченка. На вернісажі представлено роботи художників-керамістів Інни Гуржій, Сергія Ступки та Андрія Бібка. Усі троє навчалися у Миргородському керамічному технікумі імені М.Гоголя та Полтавському національному технічному університеті імені Ю.Кондратюка. Сергій Ступка та Андрій Бібко живуть і працюють у Миргороді, Інна Гуржій – полтавка.
Молоді митці – активні учасники виставок регіонального, обласного та всеукраїнського значення. Роботи Андрія Бібка зберігаються у музеї гончарства в Опішному. Інна Гуржій – викладач ПНТУ імені Ю.Кондратюка. Сергій Ступка – художник-аквареліст.
У представлених роботах чітко простежується поєднання традиційного й інноваційного. Серед експонатів – картини, мозаїка, керамічні тарілки та вироби зі скла.
– Досить часто художники використовують сірі й сині кольори. Я, навпаки, працюю з яскравими фарбами, щоб це виглядало гармонійно, створювало відповідний настрій. Багато уваги приділяю українському орнаменту, – зазначила одна з авторів виставки Інна Гуржій.
Вернісаж молодих митців радує різнобарв’ям, створює справді весняний настрій.

Художник-кераміст Інна Гуржій.

Аліна МАКОВКА
Студентка-практикантка факультету філології та журналістики ПНПУ
імені В.Г. Короленка

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.