Лісорозсадник Гоголівського лісництва – найкращий в Україні

За підсумками конкурсу на кращий лісовий розсадник, який проводило Товариство лісівників України, перше місце здобув лісорозсадник Гоголівського лісництва ДП «Миргородський лісгосп» Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Ошатний базовий лісорозсадник площею 10,9 гектара – найбільший у нашій області. Загальний щорічний обсяг вирощування стандартних сіянців складає близько трьох мільйонів, отож лісгосп повністю забезпечує себе якісним посадковим матеріалом. Тут зростають як звичайні сіянці, так і саджанці декоративних порід. Сприяє цьому система сучасного поливу, застосовують і крапельне зрошування. Вирощують сосну звичайну та кримську, ялину, дуб, ясен, липу дрібнолисту, акацію білу, клен гостролистий, березу повислу, дуб червоний та інші культури. Крім того, на території розсадника зростає більше 30 декоративних культур: ялівці та туї різних форм, самшит, спіреї, форзиції та різні екзоти.
Поруч є тепличне господарство. З теплиць сіянці пересаджують у шкільне відділення, а потім вже на території, де зростають дорослі насадження. Доглядають за розсадником 12 працівників на чолі з майстром розсадника Ігорем Куленком та лісничим Леонідом Носом. Сюди по кілька разів на рік приїжджають студенти та спеціалісти лісового і сільського господарства України, щоб запозичити досвід та ознайомитися із передовими технологіями виробництва.

Лілія ГНАТЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.