“Ворскла” – “Зоря” – 1:1

Відкриття нового календарного футбольного року в Полтаві зіпсувала негода. У день матчу “Ворскли” із луганською “Зорею” температура повітря різко знизилася, навіть пішов сніг, повіяв поривчастий вітер… Розпочали гру футболісти жваво, особливо “ворскляни”. Полтавці демонстрували комбінаційний футбол, намагалися при нагоді бити по воротах суперника. Так, за 10 перших хвилин хороші моменти мали Яховіч і Міщенко. Але луганчан рятував голкіпер Сантіні. Гості оговталися і почали створювати свої небезпечні моменти.
Спочатку нашим землякам допоміг Непогодов, який перевів на кутовий небезпечний удар Ліпартії. А на 38-й хвилині й він був безсилий, коли неприкритий нашими захисниками нападник “Зорі” Болі замкнув передачу Хомченовського – 0:1. Одразу ж після цього француз міг відзначитися і вдруге, але із вигідної позиції пробив трішки вище воріт.
На початку другого тайму господарі грубо помилилися у центрі захисту, але Болі свій майже стовідсотковий момент змарнував, не влучивши у порожні ворота. А на 50-й хвилині забила “Ворскла”. Після подачі кутового голкіпера гостей засмутив Яховіч. Далі, аж до фінального свистка, на полі велася рівна боротьба з небезпечними моментами біля обох воріт, але забитих м’ячів глядачі більше не побачили. Тож закономірна нічия – 1:1.
Загалом наша команда продемонструвала притаманну їй у цьому сезоні атакувальну гру, але проблеми в обороні так і залишилися. Тож “Ворскла” вже три роки поспіль не може обіграти “Зорю” у Полтаві.
Після матчу Василь Сачко пообіцяв проаналізувати помилки і зробити висновки на майбутнє. Щодо дебютанта команди Турсунова, то наставник “зелено-білих” зазначив, що проявив себе він непогано, але чекає від здібного і перспективного узбецького креативного півзахисника більш змістовної гри.
У звітному матчі за наших земляків грали: Непогодов, Пердута, Ткачук, Даллку, Сапай, Чеснаков, Дедечко, Турсунов, Громов, Міщенко, Яховіч (Бараннік, 81).
Результати інших матчів 21-го туру: “Дніпро” – “Севастополь” – 3:0, “Металург” Д – “ Іллічівець ” – 1:1, “Карпати” – “Волинь” – 0:1, “Металург” З – “Шахтар” – 0:3, “Таврія” – “Динамо” – 1:2, “Металіст” – “Говерла” – 1:1.
Наступний матч наші футболісти зіграють у неділю, 23 березня, у Луцьку з “Волинню”.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.