І все ж краса врятує світ

У Кременчуці мережа закладів сфери послуг нині нараховує понад 300 об’єктів, серед яких – салони краси та перукарні, сервісні центри, ательє і майстерні з ремонту складної побутової техніки, теле-, аудіо-, відеоапаратури, виготовлення і ремонту металовиробів, ательє і майстерні індивідуального пошиття швейних виробів, хімчистки з мережею пральних пунктів, об’єкти з наданням фотопослуг, майстерні з ремонту взуття та ювелірних виробів…
Побутові послуги переважно представлено суб’єктами малого бізнесу, розповідає начальник управління розвитку підприємництва, торгівлі, побуту та регуляторної політики міськвиконкому Людмила Жорняк. Також вона зауважує, що 97 відсотків загальної кількості підприємств з надання побутових послуг належать фізичним особам-підприємцям. Нині кременчужани пропонують найрізноманітніший спектр послуг. Утім, як стверджує Людмила Жорняк, найбільшої динаміки розвитку в Кременчуці досягла індустрія краси. Насамперед йдеться про салони краси та перукарні. Ще 2001 року в місті було проведено перший на Полтавщині відкритий чемпіонат перукарського мистецтва, манікюру та декоративної косметики.
Відтоді участь у різного роду конкурсах і чемпіонатах для кременчуцьких майстрів стала звичною справою. Показовою у цьому сенсі є діяльність приватного підприємця Олесі Рассказової. Шістнадцять років тому вона відкрила свій перший салон-студію “Тет-а-тет”, нині під її керівництвом три салони та навчальна студія. Будучи людиною творчою й обдарованою, Олеся прагне до постійного вдосконалення майстерності, а тому є активною учасницею різного роду професійних змагань – як всеукраїнських, так і міжнародних.
– Усього я пройшла 13 таких випробувань і майже на усіх посідала призові місця, – розповіла Олеся Рассказова. – Були у цьому переліку кубки Києва, чемпіонати України, чемпіонати світу в Мілані, Чикаго, Москві та Парижі. Останній відбувся 2010 року й запам’ятався найбільше, адже саме там нашій команді вдалося довести усьому світу, що українські перукарі крокують у ногу з часом.
Саме на цьому чемпіонаті у номінаціях “Технічна” та “Мода на довгому волоссі” Олеся Рассказова та її кременчуцька подруга Юлія Богдан вибороли бронзові медалі, кинувши сенсаційний виклик зіркам перукарського мистецтва Франції, Італії, Росії та Китаю. Це не тільки ступінь високої фаховості, а ще й вагомий крок до міжнародного визнання нашої країни.
aКолектив салону “Тет-а-тет”.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.