ЗАЯВА Президії Полтавської обласної ради

Президія Полтавської обласної ради заявляє позицію депутатського корпусу обласної ради.
Ми категорично засуджуємо військову агресію з боку Російської Федерації і звертаємося до Верховної Ради України і новопризначеного Кабінету Міністрів України з вимогою вжити всі необхідні і можливі дії для мирного врегулювання ситуації в Україні. Не можна допустити, щоб пролилася кров мирних людей.
Ми звертаємося до наших земляків – жителів Полтавського краю – з проханням зберігати у цей надскладний час витримку, мужність та спокій. Категоричні заяви, спонукання до конфліктів – це шлях дестабілізації, а можливо, й руйнування нашої державності. Ми закликаємо згуртуватися усі політичні сили з метою захистити суверенітет та територіальну цілісність України.
Ми звертаємося до російського народу, який завжди вважали і вважаємо братнім. Не потрібно брати в руки зброю, щоб іти з нею на брата і сусіда. Спільне коріння, спільна історія і спільне бажання жити в добросусідських стосунках – це те, що ніхто і ніколи у нас не забере.
Вважаємо, що тільки шляхом переговорів, бажання і вміння почути одне одного можливо досягти єдиної мети всього українського народу – жити в країні, де поважають права і свободи кожної людини, незалежно від її національності, мови і віросповідання.
Наша країна опинилася на загрозливій межі між миром і братовбивчою війною. З вірою в Бога і надією на розум закликаємо усіх до єднання в ім’я соборності й непорушності кордонів України!

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.