Революційна реліквія – експонат музею

Голова обласної ради Петро Ворона днями зустрівся з активістами київського Майдану з Полтавщини – Сергієм Полюховим (Кременчук), Володимиром Пономаренком (Лубни), Денисом Козаком, Іриною Яхно, Наталією Банцер (Полтава). У ході зустрічі активісти розповіли про революційні події у Києві, поділилися власними враженнями.
Володимир Пономаренко підготував подарунок для Петра Ворони – саморобний дерев’яний щит, яким він захищався під час протестантських акцій в Києві. Голова обласної ради висловив йому вдячність і висловив думку про те, що щит має знаходитися у музеї. І за кілька годин у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського за участю голови обласної ради відбулася урочиста передача цікавого експонату. Як запевнила головний зберігач фондів музею Тамара Кондратенко, семикілограмовий щит Володимира Пономаренка, на якому майданівець власноруч намалював зображення Божої Матері та Ісуса та де поставили свої підписи його побратими, займе достойне місце у майбутній експозиції, присвяченій революційним подіям в Україні 2013–2014 років.
Виступаючи перед земляками, Петро Ворона зазначив:
– Ми маємо повсякчас звіряти свої вчинки з пам’яттю про тих людей, які пожертвували власним життям заради щасливого майбутнього України.
– Багато полтавців брали активну участь у подіях в Києві, – зазначив він в інтерв’ю журналістам місцевих ЗМІ, – тому за рішенням обласної ради, народної ради та ради Майдану будуть складені списки всіх учасників тих подій. Займатиметься цією роботою активіст Анатолій Ханко. Ми маємо намір допомогти цим людям і матеріально, і морально, щоб вони адаптувалися до звичного життя.

Прес-служба обласної ради 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.