Електронні послуги зближують людей

У Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.П. Котляревського презентували проект “Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування. II раунд”. На презентації обговорили напрямки співпраці з впровадження ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд” та представили плани роботи проекту в 2014 році. Цей проект реалізується аналітичним центром “Бюро економічних та соціальних досліджень”, ОУНБ ім. І.П. Котляревського при підтримці програми “Бібліоміст” і департаменту інформаційної політики та комунікацій з громадськістю ОДА, повідомили організатори.
– Постійно удосконалюємо, актуалізуємо навчальні матеріали, адже електронне урядування, електронні сервіси постійно змінюються, до них додаються нові, – розповів тренер проекту Вадим Штефан.
– Протягом попереднього року проведено низку тренінгів з електронного урядування в Полтаві й кількох районних центрах області. На тренінгах побували більше 400 слухачів, чверть з яких – бібліотекарі, – відзначила тренер з е-урядування Надія Микитенко.
Учасники презентації обговорили деталі впровадження тримісячного проекту з е-урядування на Полтавщині, мета якого – забезпечити можливості використання електронних послуг мешканцями Полтавської області у повсякденному житті з використанням ресурсів модернізованих бібліотек.
“Це важливий елемент повсякденної роботи, без якого неможливий розвиток суспільства”, – зазначив перший заступник директора названого департаменту Юрій Варченко. Необхідність поширення електронних послуг і спрощення доступу до них людей відзначили керівник обласного контактного центру Віталій Бугаєць і директор бібліотеки Тетяна Зеленська.
За словами організаторів, проект має кілька завдань. Це – розробка та впровадження інформаційної кампанії з популяризації як навчання, так і власне електронних послуг, механізмів е-урядування на території області, визначення потреби окремих громад в нових електронних послугах, запровадження нових суспільно необхідних електронних сервісів. Учасники презентації дійшли висновку, що подальше впровадження електронних послуг вимагає співпраці органів влади, громадських організацій, громад міст і районів, бібліотек і читачів.

Валентина ПЕТРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.