Сучасна Еллада

Привіт, моя улюблена газето! У недалекому майбутньому мрію стати журналістом. Я – юний кореспондент, обожнюю подорожувати. Не так давно мені пощастило побувати у колисці світової культури – Греції. Хочу поділитися своїми незабутніми враженнями із читачами “Зорі…” про цю дивовижну країну.

Греція приваблює туристів не лише теплим морем та чистими пляжами. Справді, там дуже багато сонця. Тому апельсини збирають кілька разів на рік. А скільки в Греції маслин! На ринках їх продають кілограмами – можна скуштувати і вибрати собі до смаку, виторгувавши чималу знижку.
До речі, на відміну від України, торг у цій країні – звичайна справа. Якщо у нас можуть скинути 5–10 гривень на дорогій речі, то у Греції економія значніша. Так, я заощадила 10 євро, купуючи джинси. У супермаркетах там – помірні ціни. Недорого можна придбати майже все, в тому числі й величезні черешні та персики. Рекомендую спробувати смачнючі круасани за 1,5 євро, які на ваших очах начинять шоколадом.
Цікаво також побувати на екскурсії на винному виробництві та придбати на згадку пляшку колекційного вина.
Греки – народ дуже привітний. Увечері вони часто влаштовують запальні танці. Одна моя знайома теж побувала у Греції. Вона розповіла, що біля міста Афіни, на мисі Суніон, знаходиться храм Посейдона. Коли сонце сідає за небокрай, відвідувачі загадують бажання, стоячи у підніжжя храмової споруди. Кажуть, що вони збуваються…
Справді, Греція – це не лише популярна туристична країна, а музей під відкритим небом, у якому кожне місто насичене пам’ятками старовини епохи античності. Навіть у невеликих селах можна знайти руїни стародавньої фортеці або фрагменти античних храмів. Там є на що подивитися!..
Надія ЮРОВА.
м.Миргород.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.