Мама – наше перше слово

У Галереї мистецтв обласного центру урочисто привітали багатодітних матерів-полтавок, яким держава присвоїла почесне звання «Мати-героїня». Міський голова Олександр Мамай вручив жінкам посвідчення до почесного звання, відзнаки і квіти.
За материнську самовідданість, народження та зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їхнього розвитку почесне звання «Мати-героїня» присвоєно Оксані Тихоновій, яка виховала вісьмох дітей, Любові Поповій, Євгенії Данилець, Любові Бєляєвій, Клавдії Холодняк – усі ці мами виростили по п’ятеро синів і дочок. Від міського голови кожна мама отримала грошову винагороду в розмірі однієї тисячі гривень. Нині у Полтаві проживають 54 матері-героїні.
Для повнішої реалізації багатодітною сім`єю своїх функцій, підвищення її життєвого рівня, утвердження ролі родини як основи суспільства сертифікат на суму двадцять тисяч гривень для ремонту квартири від міського голови та громади міста було вручено найбільшій сім`ї Полтави – Людмили і Віталія Бринових, які виховують 13 дітей. Минулого року родина отримала 4-кімнатну квартиру, повідомляють у міській раді. (“Зоря Полтавщини” розповідала про цю унікальну родину в додатку “Сім’я”).
Відповідно до доручення Президента України Віктора Януковича про підтримку сімей, в яких народилася трійня, подарунки від міста отримали Марина та Сергій Кочерги, де торік з’явилися на світ троє діток.
Багатодітних мам і їхні родини у залі Галереї мистецтв привітали юні артисти зі зразкового ансамблю танцю «Гарний настрій», творчого центру Наталії Май, зразкової циркової студії «Молодість». Сестри Бринови заспівали пісню про родину і зіграли на фортепіано.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.