Лауреати премії імені Володимира Малика

У Лубнах пройшло підсумкове засідання журі з присудження щорічної літературно-мистецької премії імені Володимира Малика. Провів його голова журі, керуючий справами міськвиконкому Валерій Даценко. Участь в обговоренні творчого доробку, представленого на конкурс, взяли члени журі: Олександр Сиченко, Володимир Семенюта, Раїса Плотникова, Ольга Хало, Ніна Малій, Юрій Литовченко, Тамара Дяченко.
Отже, лауреатами премії імені Володимира Малика 2014 року визнані: в номінації «Література та публіцистика» – Сергій Сурмач (АР Крим) – за книги поезій «Я, Віра», «Ангарський перевал», історичну поему «Полковник Зеленський»; Світлана Солона (смт Градизьк) – за багаторічну пропаганду літератури глобинського краю, активну участь у громадському житті та книгу “Градизьк на перехресті століть».
У номінації «Краєзнавство та народна творчість»: Володимир Рожко (м. Луцьк) – за книги «Шевченко і Волинь», «Дзвони Божих храмів історичної Волині Х–ХІ ст.», «Хрести історичної Волині ІХ–ХХ ст.»; Микола Булда (смт Чорнухи) – за книги «Край Григорія Сковороди», «Щодень ішли у небуття: хроніка голодомору 1932–1933 років у Чорнухинському районі Полтавської області».
У номінації «Мистецтво та монументальна скульптура» – Олександр Рогозний (м. Лубни) – за творчий доробок у жанрі живопису; народний аматорський академічний хоровий колектив «Камертон» (м. Лубни) – за успіхи в хоровому співі (диригент – Юлія Гриша).
Дипломантами літературно-мистецької премії імені Володимира Малика стали: в жанрах «Література та публіцистика» – Валентина Нездойминога (м. Полтава) – за книгу віршів для дітей «Наша група «Теремок»; Світлана Сторожівська (с. Сторожове Чутівського району) – за збірку поезій «Висі»; «Мистецтво та монументальна скульптура» – Алла Демура (м. Лубни) – за доробок у царині живопису.
Вручення премії відбудеться в день народження письменника-лубенця Володимира Малика – 21 лютого ц.р. – в актовій залі Лубенської музичної школи.

Валентина ПЕТРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.