Закон вводиться в дію лише після виконання усіх його вимог

Про це прокурор Полтавської області Андрій Миронов розповів журналістам місцевих телеканалів у своєму зверненні
Шановні полтавці та мешканці області!
Прийняття Верховною Радою України Закону “Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань” є політичним компромісом, покликаним повернути нашу державу в правове русло.
Законом визначено порядок звільнення від кримінальної відповідальності, покарання, а також від відбування адміністративного арешту осіб, які вчинили відповідні правопорушення з 27 грудня 2013 року до дня набрання ним чинності, за умови, що вони пов’язані з масовими акціями протесту, які розпочалися 21 листопада минулого року.
Та процес реалізації цього Закону може бути задіяний лише при виконанні вимог, визначених у ньому. А саме: звільнення всіх зайнятих під час акцій протесту будівель, приміщень органів державної влади та місцевого самоврядування; зняття перешкод для належного функціонування зазначених об’єктів; розблокування вулиць, площ, провулків тощо.
Моніторинг виконання умов Закону здійснюватимуть робочі групи. Створена вона і в прокуратурі Полтавської області під моїм головуванням. До її складу увійшли начальники управлінь та відділів прокуратури області.
Якщо умови Закону будуть виконані, це надасть прокуратурі підстави для прийняття процесуальних рішень по кримінальних провадженнях за фактами захоплення сесійної зали Полтавської обласної ради та замаху на захоплення будинку Кременчуцької міської ради.
Закон не передбачає можливості часткового виконання умов, тобто лише в окремих регіонах.
Якщо до 17 лютого на офіційному сайті Генеральної Прокуратури України не з’явиться повідомлення про виконання всіх вимог Закону, він втратить чинність.
Тож я закликаю організаторів, учасників масових заворушень, мешканців області діяти виключно у правовому полі! Я закликаю з неабиякою відповідальністю поставитись до виконання вимог цього Закону! Реалізація його положень залежить від усіх нас!

Прес-служба прокуратури області.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.