Зимовий день народження “Золотого колоска”

Чудовий подарунок отримали молоді полтавські родини, які проживають у частині міста, де розташовані вулиці Монастирська, Нариманівська та Паризької Комуни. Відтепер для них вирішено проблему з браком місць для малечі в найближчих дитячих садочках – двері відчинив новий дошкільний навчальний заклад №4 “Золотий колосок”. Перший дитячий сміх у ньому залунав тиждень тому, але урочисте відкриття садочка вирішили відсвяткувати напередодні дня Святого Миколая, у час, коли вся малеча чекає на незабутні й веселі чудеса. Певно, як така грандіозна, яскрава подія дітлахам і запам’ятається новосілля у закладі, який вже невдовзі стане їм рідним, поведе у світ доброї казки та перших знань.
Серед почесних гостей на урочистостях були міський голова Полтави Олександр Мамай та заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль. Вони побажали колективу закладу та його вихованцям незліченної кількості світлих відкриттів і досягнень. Лунали слова подяки будівельним організаціям (генпідрядник – ТОВ “Полтавабуд”), завдяки яким приміщення закладу набуло сучасного, ошатного вигляду. Прикметно, що до 2004 року тут також працював дитячий садочок, однак у зв’язку зі зменшенням наповнюваності протягом попередніх, особливо кризових для демографічної ситуації років його закрили. Відновлений заклад розрахований на три групи, в яких перебуватимуть близько 80 дітей. У садочку по-сучасному оснащені харчоблок і пральня, є всі необхідні меблі та обладнання, на подвір’ї закладу – новенькі спортивний та ігрові майданчики.
В інтерв’ю журналістам Олександр Коваль розповів, що “Золотий колосок” – дев’яносто дев’ятий за рахунком дитячий дошкільний заклад, що їх вдалося відкрити в області протягом останніх трьох років. Кошторисна вартість реконструйованого об’єкта – понад 4 мільйони 800 тисяч гривень. Близько 1 мільйона 700 тисяч із них – кошти Державного бюджету. Заступник голови облдержадміністрації наголосив, що робота в цьому напрямку на Полтавщині продовжуватиметься й усі діти дошкільного віку будуть забезпечені місцями в дитячих садочках.
Відкриттям “Золотого колоска” опікувалася полтавська міська влада. Олександр Мамай нагадав, що протягом останніх двох років у полтавських дошкільних закладах для малят створили понад двадцять додаткових груп. Новоселам подаровано набір дитячих меблів. Отримали хлопчики та дівчатка й солодкі сюрпризи-миколайчики, а також іграшки. Найгучніші аплодисменти на святі прозвучали для маленьких артистів із СНВК №86, які прибули поздоровити своїх “колег” феєричним концертом.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.