Села впорядковуються і стають світлішими

Реалізуючи районну Програму розвитку сільських населених пунктів на 2013 рік, у 24 сільських школах Кобеляцького району зроблено поточні ремонти. Відкрито два дошкільних заклади у селах Орлик та Кустолові Кущі, оновлено 11 клубів, введено в дію після капітального ремонту спортивний зал у селі Вільховатка та завершується будівництво майданчика зі штучним покриттям у Світлогірському. Тривають роботи з реконструкції вуличного освітлення, водопостачання, водовідведення, газифікації населених пунктів. Вдосконалюється автобусне сполучення між селами.
Про це зокрема поінформувала начальник управління агропромислового розвитку Кобеляцької РДА Тетяна Чердак під час “круглого столу” за участю керівників району і міста, сільських голів, фахівців районних служб, представників депутатського корпусу, громадськості. Загалом відзначалося, що нині у районі відновлено та реконструйовано об’єктів соціальної сфери села на суму близько 4,7 мільйона гривень. Головні напрямки названого документа, заплановані на 2013 рік, район виконав. Сільради визначили конкретні справи на наступний рік, що стануть основою для формування подібної програми.
Про свої здобутки і досвід у вирішенні проблем розповіли сільські голови: Красненський – Галина Зайченко та Василівський – Микола Блискун. Зокрема в Красному відремонтовано сільський Будинок культури, відкрито дошкільний заклад. У ближчих планах – будівництво водогону. У Василівській сільраді створена громадська організація, за активної підтримки якої в 7 населених пунктах відновлено вуличне освітлення. Прагнуть також відродити дитсадок.
Учасникам зібрання презентували Концепцію розвитку місцевого самоврядування. Ця тема давно обговорюється в громадах району. Пропозиції та зауваження мешканців узагальнені робочою групою та направлені в обласні профільні відомства.
– Тема реформування місцевого самоврядування дуже актуальна. Основною складовою проведення реформ є фінансування, і жодна реформа не може реалізовуватися без активної участі громади, – підкреслив голова Кобеляцької РДА Анатолій Таранушич.

Анна ДОРОШЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.