“…З чорним сонцем в синьому роздоллі”

Із нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у студійній залі ОДТРК “Лтава” відбулися урочистості за участю мужніх приборкувачів атомної стихії. На Полтавщині нині мешкають більше 12 тисяч чорнобильців різних категорій, у тому числі понад 3,5 тисячі інвалідів.

Присутні на зібранні голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот, секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач, члени чорнобильських громадських організацій, студентська молодь вшанували хвилиною мовчання тих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, хто передчасно пішов за межу вічності. До пам’ятника ліквідаторам Чорнобильської трагедії, що поблизу Української медичної стоматологічної академії, були покладені квіти.
Безумовно, вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, яке проводиться на державному рівні, свідчить про виняткове значення їхнього подвигу для нашої держави й усього світу, наголосив Олександр Удовіченко.
Вітаючи чорнобильців, Іван Момот подякував їм від імені депутатського корпусу за громадянський подвиг, за вірність обов’язку і пообіцяв всебічну підтримку у вирішенні їхніх нагальних проблем.
Голова обласної організації “Союз Чорнобиль” Віктор Шкурпела окреслив проблемні питання медичного, пенсійного характеру і висловив сподівання щодо підтримки чорнобильців місцевою владою.
Під час урочистостей групі ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС було вручено почесні відзнаки.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.