Комунальна сфера працює у штатному режимі

Готовність комунальної сфери області до зимових стихій, перші підсумки опалювального сезону та будівництво житлових і соціальних об’єктів – ці та інші  питання обговорювалися на прес-конференції першого заступника голови облдержадміністрації Віктора Животенка.
– Незважаючи на складну ситуацію в українському суспільстві, життя триває, вирішуються поточні проблеми, намагаємося працювати на упередження. Так, комунальна галузь нашої області повністю готова до зимових “сюрпризів”. У нас є все для того, щоб опалювальний сезон пройшов у штатному режимі. Аби оперативно реагувати на будь-які негаразди, у цілодобовому режимі у районах і містах працюють диспетчерські служби, головна діє при департаменті житлово-комунального господарства ОДА. В ефективності діяльності цих служб ми мали змогу переконатися, коли в Опішні трапилася надзвичайна подія – вийшли з ладу одразу дві свердловини й без води залишилися більше 4 тисяч людей, соціальні об’єкти. Це трапилося вночі, але на ранок водопостачання вже було відновлене, – наголосив Віктор Животенко.
Зазначалося, що серед найскладніших проблем, які є в комунальній сфері області, – розрахунки за природний газ. Так, борг області перед НАК “Нафтогаз України” на сьогодні становить 270 мільйонів гривень. Але, за словами Віктора Животенка, ситуація – під контролем.
Говорячи про темпи будівництва в області, Віктор Животенко зазначив, що Полтавщина цього року посіла шосте місце в державі за обсягами капіталовкладень у будівництво. Серед головних проблем будівельної сфери області – відсутність конкуренції між забудовниками. У результаті маємо надто високі ціни на квадратні метри житлоплощі й дефіцит житла. Вихід із цієї ситуації – залучення інвестицій у будівництво. Віктор Животенко відповів на ряд запитань журналістів.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.