Зимові випробування ще попереду…

Цьогорічна зима прийшла до нас майже “за графіком” і, як мовиться, у всеозброєнні. Й сніжком посипала, й морозцем поморозила. І хоча поки що вона не завдала полтавцям особливих проблем, а дорожньо-комунальні служби досить вправно впоралися зі сніговими заметами, однак з огляду на минулорічний досвід й нинішню соціально-економічну напругу виникає тривога: як перезимуємо цього разу?
– Ми добре підготувалися до початку зими. В достатній кількості заготовлено піщано-соляної суміші, пально-мастильних матеріалів, – зазначив начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області Дмитро Кобченко. – Декілька діб, коли йшов сніг, наші працівники трудилися цілодобово. Скажімо, протягом доби 10 грудня на автодорогах області працювало 126 механізмів. Тільки за вказану добу використано 2 тисячі тонн піщано-соляної суміші, забезпечено проїзд по всіх автодорогах державного значення, ліквідовано накати й ожеледицю на місцевих автотрасах… Для розчищення доріг від майже добового снігопаду (10 грудня. – Авт.) було задіяно 118 одиниць техніки. Поки що ми обійшлися без застосування важкої техніки. На виконання робіт було витрачено 14 тонн дизпалива, 8 тонн бензину.
***
За розчищення автодоріг і тротуарів у обласному центрі відповідає Комунальне підприємство “Полтавська міська шляхово-експлуатаційна дільниця” Полтавської міськради. Як розповів виконуючий обов’язки начальника цієї служби Микола Шерстюк, загалом КП готове до роботи взимку:
– Ми маємо достатньо техніки й людських ресурсів, у достатній кількості, практично на всю зиму, заготовлено й піщано-соляної суміші та солі. Щоправда, хотілося б, щоб техніка була новіша, але коштів на це поки що немає.
***
За словами начальника сектора по роботі зі ЗМІ та громадськістю управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Полтавській області Світлани Рибалко, протягом тижня, що минає, на автодорогах області трапилося кілька надзвичайних ситуацій із важковаговими вантажівками, коли фахівцям ДСНС довелося надавати допомогу водіям. Зокрема через слизьке дорожнє покриття зносило фури з автотрас, які проходять Решетилівським, Лубенським, Лохвицьким, Кобеляцьким, Новосанжарським, Хорольським районами.
Зима – особливо важка пора року для людей, які опинилися у складних життєвих обставинах. В обласному центрі фахівцями ДСНС вже встановлено 2 пункти обігріву для безхатьків і всіх, кому знадобиться погрітися в морозну погоду: мобільний – по вулиці Жовтневій, у районі Сонячного парку, і стаціонарний – поблизу автовокзалу по вулиці Великотирновській.
***
Вочевидь, нині працівниками відповідних служб зроблено все від них залежне для забезпечення стабільної ситуації на автодорогах регіону, але зима тільки-но почала випробовувати нас на міцність. Тож час підтвердить чи спростує нинішні запевнення керівників комунальних і дорожніх служб про високий рівень підготовки до роботи в зимову пору року.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.