Взаємовигідна угода

Флагман вищої освіти Кременчуцького регіону – Національний університет імені Михайла Остроградського – має всі шанси стати повноправним партнером міськвиконкому. Саме з такою ініціативою звернулася до навчального закладу місцева влада, запропонувавши укласти угоду про партнерство та співробітництво. Власне співпраця між ними тривала й раніше, однак нові стандарти життя диктують нові вимоги. Насамперед це стосується наукового обґрунтування управлінських рішень щодо реалізації у місті інноваційних проектів і соціальних програм. У той же час КрНУ має потужний науковий потенціал, який готовий працювати на благо міста.
Нині створено робочу групу, яка має підготувати остаточно узгоджений двома сторонами текст угоди. Підписати її планують до кінця року. Зокрема йдеться про стратегічний план розвитку місцевої економіки, залучення інвестицій, проведення різних видів соціальних досліджень, обмін фахівцями та студентами з навчальними закладами зарубіжних міст-побратимів.
Другий рік поспіль Кременчук активно працює над створенням індустріального парку “Центральний”. Фахівці управління економіки виконкому міської ради та КП “Кременчук Інвест” нині завершують оформлення пакета офіційних документів, після затвердження яких індустріальний парк “Центральний” буде внесено до державного реєстру. В найближчих планах влади – розробка нової програми “Кременчук – креативне місто”.
Ректорат університету на чолі з Михайлом Загірняком готовий іти назустріч управлінцям й пропонує свою допомогу не тільки в реалізації цих проектів, а й у розв’язанні інших актуальних проблем. Також керівництво університету наголошує на необхідності більш тісної співпраці з промисловими підприємствами та бізнесовими структурами щодо підготовки для них кадрів з вищою освітою.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.