Звернення голови Полтавської обласної державної адміністрації Олександра Удовіченка до мешканців Полтавської області

Шановні полтавці! Дорогі земляки!
На двадцять третьому році незалежності Україна на весь світ заявила про свій європейський вибір. Ми з вами стали на шлях модернізації країни, демократичних перетворень. Саме цей шлях має вивести наше суспільство на європейські стандарти життя.
Шлях цей довгий і нелегкий. Простих рішень, доленосних для країни, бути не може. Тому бажання романтиків швидкого вирішення складних проблем призводить до розчарування, штовхає людей до протистоянь. Знаходяться сили, яким вигідно збільшити  напругу в суспільстві до критичної межі, спонукати учасників майданів до силових дій, до штурмів і захоплення приміщень. Ці сили переслідують власну мету, що не має нічого спільного з інтересами громадян. Такі дії, що лише призводять до силового протистояння та страждань людей, кровопролить, ми категорично засуджуємо.  Підтримуємо Президента України у його безапеляційній вимозі виявити і покарати винних за вчинений безлад і побиття учасників мирного зібрання громадян. Поділяємо разом з ним глибоке обурення тими ганебними подіями, які відбулися на Майдані Незалежності напередодні 1-го грудня – Дня референдуму про незалежність        України.
Полтавщина завжди була і є потужним економічно розвиненим регіоном, осередком стабільності та толерантності. Переконаний, що лише наша спільна наполеглива праця дасть результат, до якого ми прагнемо: створити в Україні, на Полтавщині, у кожному місті і селі такі умови життя для кожної людини, які підтвердять, що Україна – це Європа.
Влада здатна забезпечити конструктивний діалог з громадськістю, право на мирні зібрання та свободу слова, належний правопорядок. А все це є основою стабільного функціонування усіх сфер життєдіяльності області та благополуччя кожного. Сподіваємося на взаєморозуміння, довіру та підтримку.
Звертаюся до вас із закликом не піддаватися на провокації і навіть у найскладніших ситуаціях діяти у рамках закону.
2 грудня 2013 року.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.