ЗАЯВА депутатів Полтавської обласної ради

Україна проходить складний шлях становлення як суверенна держава з європейськими цінностями, європейським майбутнім.
Це шлях розбудови національної економіки, забезпечення сталого розвитку, соціальних гарантій та захисту громадян.
Події, які відбуваються зараз, змушують Полтавську обласну раду, як найвищий представницький орган регіону, заявити свою стурбованість ростом соціальної напруги, проявами насилля.
Ми впевнені в тому, що наявна у суспільстві різність поглядів не повинна стати причиною підриву засад єдності та толерантності українського суспільства. Ми поважаємо конституційне право кожного громадянина на вільне волевиявлення та мирні зібрання. Вважаємо неприпустимим розпалювання громадянського протистояння, засуджуємо застосування сили в будь-яких формах та провокаційні дії, що несуть загрозу життю і здоров’ю людей.
Усі обставини прикрих подій, що відбулися в Києві, мають бути ретельно розслідувані, винні повинні бути покарані. Жорстокість проти мирних громадян – ганебне явище, воно ніколи не має повторитися в Україні.
Звертаємося із закликом щодо необхідності збереження національної єдності, консолідації та порозуміння у реалізації та захисті права України на самовизначення, цілісність та незалежність.
Завдання влади – не допустити зупинки роботи підприємств, установ, організацій, які відповідають за охорону здоров’я, виплату пенсій, зарплат, тепло і світло в будинках, транспорт та інші важливі для життя громади речі.
Сьогодні нам потрібна спільна робота над програмою заходів, що зробить економіку України менш вразливою, захистить робочі місця, забезпечить збереження соціальних гарантій.
Жителі Полтавщини повинні показати справді європейські цінності – взаємоповагу, верховенство права, розсудливість.
Пам’ятаймо, що ми – українці і мета у нас усіх одна – сильна і незалежна держава Україна.
Прийнято дев’ятнадцятою
позачерговою сесією Полтавської
обласної ради шостого скликання
2 грудня 2013 року.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.