Відбулася позачергова сесія обласної ради

2  грудня відбулося пленарне засідання позачергової дев’ятнадцятої сесії обласної ради шостого скликання. Розглядалося одне, але дуже важливе для життя Полтавщини й України питання: “Про суспільно-політичну ситуацію в країні”. Провів засідання сесії голова обласної ради Іван Момот (ПР).
Початку роботи позачергової сесії обласної ради передував мітинг, учасниками якого були здебільшого студенти. До мітингуючих вийшла група депутатів, які поспілкувалися з ними й запросили до сесійної зали делегацію маніфестантів.
– Вищий представницький орган області повинен сьогодні заявити про свою позицію, дати оцінку подіям і висловити думку щодо подальшого, – наголосив керівник фракції Партії регіонів у обласній раді, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко.
В обговоренні пропонованого проекту заяви і загалом ситуації в країні й області виступили 19 депутатів обласної ради від різних фракцій і позафракційних, а також двоє представників громадськості й студентства.
За текст обговорюваного проекту заяви, в який після засідань президії облради і фракцій, що відбулися перед пленарним засіданням, були внесені поправки, проголосували 69 депутатів, при мінімально необхідному 61 голосі.
– Вперше за три роки приймаємо рішення, яке стосується суспільно-політичної ситуації, – підсумував Іван Момот. – Ми вислухали всі точки зору, прийняте нами рішення – абсолютно легітимне і демократичне. Найкраща наша відповідь усім викликам – це дієва робота, наповнення бюджету, виплата зарплат і пенсій.
Друкуємо текст заяви, прийнятої позачерговою   сесією обласної ради.

Людмила ДАЦЕНКО
Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.