“Заспівай, моя родино!”

Назва концерту не випадкова – наша землячка, солістка ансамблю Збройних сил України та Національної філармонії України Ярослава і ставила за мету підкреслити, що її полтавська родина – співуча з дідів-прадідів, що вона – те джерело, яке живить і її власний талант та прагнення примножувати славу рідної землі. У Полтаві це вже другий концерт співачки (перший відбувся у квітні на сцені Палацу дозвілля “Листопад”) і дванадцятий – із тих, що пройшли у містах України, розповіла Ярослава напередодні творчої зустрічі в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені М. В. Гоголя.
У мистецькому дійстві взяли участь танцювальні колективи Полтави та Гребінки. Справжньою родзинкою концерту стали пісні, виконані Ярославою у супроводі фольклорного колективу Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка “Жива вода” (керівник – Лариса Бакланова). А приємним сюрпризом – зустріч із заслуженим артистом України, актором Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Анатолієм Гнатюком, якого телеглядачі більше знають як ведучого “Лото-забави» на телеканалі “1+1”. У Полтаві він не тільки взяв на себе конферанс разом із сестрою Ярослави Ніною Кривошеєвою, а й співав – і сам, і в дуеті із солісткою, поєднуючи свій виступ із запальними танцями. Взяв участь у концерті й заслужений академічний хор ансамблю пісні й танцю Збройних сил України (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Дмитро Антонюк).
Програма концерту була добре продумана, звучали переважно народні твори, що відповідали ідеї дійства – показати співучу талановиту полтавську родину. Одну з пісень Ярослава присвятила пам’яті своєї улюбленої співачки – Раїси Кириченко (“Навічно піснею”, слова Ніни Третяк, музика Руслана Білишка). Автор творчого проекту – генерал-майор Служби безпеки України, кандидат юридичних наук Григорій Руденко. У залі театру були також ветерани СБУ, члени родини та земляки Ярослави. Звичайно ж, додавали урочистості дійству і романтичні сценічні костюми співачки, які зокрема створює за її ідеями неперевершена майстриня із Решетилівки Тетяна Москівець.
У творчих планах нашої землячки – підготувати концерт для Колонного залу Національної філармонії, програму якого складуть пісні її рідного села Рудки Гребінківського району. А разом із Героєм України Анатолієм Паламаренком до 200-річчя Тараса Шевченка – провести тур містами України: народний артист читатиме твори Кобзаря, а вона співатиме акапельно пісні на його слова.

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.