Соціально-економічні аспекти державного управління

Кадрова політика держави, адміністративно-територіальна реформа, застосування кращого зарубіжного досвіду у вітчизняних управлінських структурах, соціальні проблеми розвитку регіонів – такими були основні теми VIII Міжнародної науково-практичної конференції “Вивчення та впровадження в Україні іноземного досвіду удосконалення діяльності органів влади”, що відбулася у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка. Співорганізаторами форуму виступили Міністерство освіти і науки України, Нацагентство з питань державної служби, управління державної служби Головдержслужби в Полтавській області, ПНТУ імені Ю.Кондратюка, ряд вищих навчальних закладів України, Казахстану, Росії, Бельгії, Боснії та Герцеговини,  Болгарії. На конференцію зібралися науковці в сфері державного управління провідних навчальних закладів різних країн, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко ознайомив учасників зібрання із промисловим і аграрним потенціалом регіону, ходом розвитку сільських територій.
Завідувач відділу Головуправління з питань регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента України Наталія Титаренко зачитала привітання учасникам наукового форуму глави АПУ Сергія Льовочкіна. Заступник голови Національного агентства України з питань державної служби Микола Дячишин  наголосив, що тематика конференції відображає актуальні питання розвитку державного управління та державної служби України з урахуванням зарубіжного досвіду. Начальник управління державної служби Головуправління держслужби в Полтавській області Олександр Черчатий підкреслив,  що його структура була свого часу ініціатором таких конференцій у регіоні, а нині форум набув міжнародного статусу. Ректор ПНТУ імені Ю. Кондратюка, доктор економічних наук Володимир Онищенко розповів зокрема про досвід університету щодо підготовки кадрів за спеціальністю “Державна служба”, міжнародних контактів, навчання іноземних студентів і аспірантів.
***
На брифінгу для представників ЗМІ, який відбувся у ході роботи міжнародної конференції, Олександр Удовіченко наголосив:
– Якщо говорити про виконавчу гілку влади, то, на мій погляд, ми повинні активно вивчати досвід пострадянських країн, адже нам доводилося долати однакові труднощі й стартувати у схожих умовах. Якщо ж вести мову про органи місцевого самоврядування, то, крім цього, думаю, був би цікавий досвід європейської роботи, зокрема щодо організації роботи в містах, у сільській місцевості. У свою чергу Полтавщина має позитивний досвід щодо ефективної реалізації програми розвитку сільських територій.
Олександр Удовіченко зазначив, що Президент Віктор Янукович у зверненні до українського народу, в інтерв’ю журналістам провідних вітчизняних телеканалів визначив європейський вектор розвитку країни як пріоритетний. Втім Європу необхідно будувати в Україні, захищаючи перш за все національні інтереси.
***
Учасники конференції дійшли висновку про необхідність удосконалення професійних програм, використання зарубіжного досвіду підготовки фахівців для практичної управлінської діяльності в державних органах, ухвалили резолюцію конференції.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.