Солідарність таксистів

“Зоря Полтавщини” вже розповідала про те, як нинішнього літа двоє мешканців Кременчука напали на таксиста Сергія і завдали йому тілесних ушкоджень. Чоловікові, на щастя, вдалося втекти від нападників. Закривавленого таксиста на заміській дорозі підібрав інший водій і доставив до лікарні. Правоохоронці оперативно затримали зловмисників. Завершивши слідство, передали справу до Кременчуцького районного суду. За її розглядом уважно стежили колеги Сергія. Тож після того, як одного з двох затриманих відпустили під домашній арешт, кременчуцькі таксисти влаштували акцію протесту. Майже на півгодини шість автомашин служби таксі, де працював потерпілий, перекрили рух на одному з найважливіших перехресть міста. У ситуацію довелося втручатися правоохоронцям. Утім пікетувальники пообіцяли перекрити рух в усьому місті, якщо справу в суді “розвалюватимуть”. Вони мали досить вагомі аргументи щодо таких припущень. Якимось дивним чином уже на етапі лікування судмедексперт кваліфікував проникаюче ножове поранення як легке тілесне ушкодження, хоч лікарі наголошували, що потерпілий дивом залишився живим. Після звернення Сергія до міліції та прокуратури висновок змінили на тяжкі тілесні ушкодження. Відповідно змінилася і стаття, за якою нападники мають нести відповідальність.
Ухвала суду про зміну запобіжного заходу на домашній арешт викликала у працівників служби таксі Кременчука жваву реакцію. Вони вимагали повернення підозрюваного за грати, побоюючись, що він втече від правосуддя. Іншого підозрюваного, який уже мав судимість, на волю не випускали. Рік тому, вистреливши в голову своєму знайомому, той відібрав у нього автівку. Тоді водію також вдалося втекти, залишившись живим. Однак нападника засудили лише за фактом незаконного заволодіння автомобілем, призначивши покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з іспитовим строком тривалістю 2 роки.
Прагнучи справедливого вироку підозрюваним, і Сергій, і його товариші вирішили шукати захисту в представників різних гілок влади та журналістів. Їх почули, справа набула широкого розголосу.  Днями Кременчуцький районний суд виніс вирок кривдникам таксиста. Їх засуджено до 12 і 14 років позбавлення волі. Крім того, в обох буде конфісковане майно, а також вони мають заплатити потерпілому Сергію 250 тисяч гривень морального відшкодування та понад 5,5 тисячі компенсації за лікування.
Вирок Кременчуцького районного суду різні сторони ще мають право оскаржити в обласному апеляційному суді упродовж 30 днів.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.