“Металург” Д – “Ворскла” – 4:1

В  останньому офіційному матчі року полтавці грали у Донецьку з місцевим “Металургом”. Цікаво, що на власному полі господарі у цьому сезоні не програвали, а у матчі першого кола їм вдалося здолати “ворсклян” й у Полтаві. “Ворскла” ж до звітного поєдинку вдало проводила матчі на виїзді (поступилася лише “Шахтарю”).
Початок зустрічі пройшов у рівній грі. Перший небезпечний момент мали господарі, але Мораєс на 9-й хвилині не зміг дотягнутися до м’яча, щоб замкнути простріл партнера. А ось гості згодом свою нагоду одразу використали. Отримавши м’яч в контратаці на правому фланзі, Артем Громов наблизився до воріт суперника і пробив повз воротаря – 0:1. Одразу ж Нельсон міг рахунок зрівняти, але з вигідної позиції схибив. Ще у першому таймі мали можливість відзначитися: у наших земляків – Громов, Яховіч, Чеснаков, у донецьких футболістів – Лазіч. “Ворскла” в атаці діяла дуже активно і потужно. Особливо вдавалися проходи по правій бровці. Тренер “Металурга” ще в першому таймі вдався навіть до заміни лівого захисника – через його постійні провали в обороні. А далі арбітр призначив сумнівний пенальті в наші ворота, і Мораєс зрівняв рахунок – 1:1. За кілька хвилин бразильського форварда вітали вдруге. Після подачі з кутового він забив головою – 2:1. Так і завершилася перша 45-хвилинка. Після перерви Василь Сачко чи не вперше за свою тренерську кар’єру зробив подвійну заміну. Пішли відпочивати Яховіч і Курілов, а на поле вийшли Міщенко і Ткачук. Але знову забивають господарі. Після розіграшу штрафного першим на добиванні опинився Лазіч – 3:1. Донеччани заграли активніше, ефективніше, а полтавці помітно нервували. Та ще й удача відвернулася від наших земляків. Найкращий бомбардир “Металурга” Мораєс пробиває по центру метрів з двадцяти і робить хет-трик. Рахунок стає вже 4:1. Але на цьому не зупинилися. За гру рукою у штрафному майданчику рефері ставить пенальті у ворота господарів. Але невезіння для “зелено-білих” продовжується. Громов пробиває у поперечину. Не допомогли полтавцям і суперники, які раніше забивали м’ячі у власні ворота. Як жартували наші вболівальники, збився приціл навіть у футболіста на прізвище “Автогол”. Цього разу воротар “Металурга” Бандура врятував свою команду, коли захисник господарів зрізав м’яч у власні ворота. Після цього гості не знітилися і атакували далі. Тим більше, що грати ще залишалося аж двадцять п’ять хвилин. “Ворскла” не здавалася до кінця. Міщенко також влучив у поперечину, але не після виконання пенальті, а зі штрафного. Фінальний свисток застав наших футболістів у атаці. Чеснаков пробив вище воріт. Ось такою насиченою вийшла остання гра року. Якщо полтавці у цьому сезоні забивають майже у кожному матчі, то захисники знову зіграли ненадійно. У підсумку – найприкріша поразка у цьому сезоні. Чекаємо на продовження чемпіонату вже у наступному році.
У звітній грі за наших земляків грали: Непогодов, Пердута, Курілов (Ткачук, 46), Даллку, Сапай, Дедечко, Чеснаков, Ребенок, Маркоскі (Скляр, 63), Громов, Яховіч (Міщенко, 46).
Результати інших матчів 18-го туру: “Говерла” – “Таврія” – 2:1, “Іллічівець” – “Металіст” – 1:1, “Зоря” – “Дніпро” – 3:0, “Волинь” – “Металург” З – 2:0. Інші матчі відбулися, коли номер було здано до друку.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.